Strona główna » Przyczyny naszych chorób

Przyczyny naszych chorób

Dlaczego chorujemy? 

Omamieni reklamami „lekarstw” myślimy, że zapychając się szkodliwymi chemikaliami będziemy zdrowi, a odpowiednia pigułka załatwi sprawę zniszczonej wątroby, bólu głowy, wypadających włosów czy nadwrażliwego jelita czy cukrzycy. Dlaczego więc, w dobie miliona „lekarstw” ciągle chorujemy? I to na tak poważne choroby jak rak?

 

przyczyny naszych chorób

Chorujemy, ponieważ zbyt dużo toksyn zafundowaliśmy sobie do codziennego życia.

Kosmetyki (szampony, kremy, płyny do mycia, sprzątania, dezodoranty, lakiery do paznokci i cała kosmetyka kolorowa, kremy tzw. „pielęgnacyjne”, płyny do kąpania, farby do włosów, proszki do prania i płyny do płukania tkanin (najbardziej szkodliwe),

Woda (zatruta chlorem i innymi chemicznymi substancjami),

Jedzenie, mięso z antybiotykami i hormonami, pestycydy w warzywach,

Chemiczne barwniki i konserwanty, kiedyś mięso konserwowaliśmy tylko solą. I wytrzymywało w świeżości dwa razy dłużej, niż to zalane różnymi chemikaliami,

Powietrze (smogi)

i najgorsze: tzw. „lekarstwa”. Dzisiaj 12 z 14 reklam w telewizji (wczoraj tyle naliczyłam w TVN) pokazuje nam aktorów w białych fartuchach, którzy polecają nam kolejny cudowny lek na: i tutaj do wyboru: kaszel palacza, kaszel zimowy, kaszel wirusowy, kaszel bakteryjny, kaszel suchy, kaszel mokry; albo tym razem kochającą mamę, która zatruwa swoje dziecko różowym syropkiem o smaku syntetycznych truskawek, który i tak nie ma innego rezultatu niż zacukrzenie organizmu dziecka. A biedne dziecko po 3 sekundach cudownie ozdrowiałe rzuca się mamie na szyję (hurra, będę mieć problemy z pasożytami!).

I w końcu nasze organizmy tego nie wytrzymują.

Chorują, bo nie mają ani zdrowego jedzenia (z żywymi enzymami w roli głównej), ani nie oczyszczamy się od wewnątrz i rośnie w nas bagno w kolorach barwników spożywczych (siedzimy i nie poruszamy limfy), ani nie możemy już swobodnie oddychać. Nabywamy dziwne alergie i dolegliwości. Ostatnio „naukowcy odkryli”, że nasze ciała nie rozkładają się po śmierci, dlaczego? Tylko chyba w tym przypadku konserwanty, które codziennie w siebie pchamy, spełniają swoją rolę.

Chwila zastanowienia i już wiemy, dlaczego chorujemy. Druga chwila i zaczynamy rozumieć, żeby przestać. W trzeciej chwili mądrzejemy i zaczynamy wszystko od nowa. Od zdrowych roślin i oczyszczania.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *